Sjukvårdsförsäkring – En guide till rätt val


Insplanet - Sjukvårdsförsäkring Hos Insplanet kan du enkelt jämföra priser direkt från försäkringsbolagen. Allt för att du ska kunna teckna rätt sjukvårdsförsäkring till ett så bra pris som möjligt. Vidare till Insplanet

En sjukvårdsförsäkring är ett bra skydd vid behov av vård

Sjukvårdsförsäkring är en försäkring som du själv eller din arbetsgivare kan teckna och som garanterar dig snabb och effektiv vård om du helt plötsligt skulle bli sjuk och behöva medicinsk hjälp. En sjukvårdsförsäkring ska inte förväxlas med en sjukförsäkring. Det är nämligen två olika försäkringar.

Den stora och helt avgörande skillnaden mellan en sjukvårdsförsäkring och en sjukförsäkring är att medan en sjukförsäkring går in och täcker upp för det bortfall när det handlar om inkomst som du får vid sjukskrivning med upp till 90 procent av din inkomst så ersätter en sjukvårdsförsäkring de kostnader som uppstår om du till exempel skulle behöva opereras. Det kan med andra ord vara en mycket god idé att teckna en sjukvårdsförsäkring med tanke på att du aldrig vet när du skulle behöva en sådan ekonomisk hjälp.

Kan vem som helst teckna en sjukvårdsförsäkring?

Ja, det är en i allra högsta grad berättigad fråga som faktiskt kan besvaras med ett kraftfullt JA. Visserligen är det ganska vanligt förekommande att många arbetsgivare har för vana att teckna sjukvårdsförsäkring för alla sina anställda. I sådana fall så brukar man göra det i form av en kollektiv gruppförsäkring. Men minst lika ofta förekommer det att vanliga enskilda privatpersoner tecknar en egen sjukvårdsförsäkring. Dock kan man ganska snabbt konstatera att en sjukvårdsförsäkring i form av gruppförsäkring helt klart blir en billigare historia eftersom man då kan få någon form av mängdrabatt. En arbetsgivare kan även göra avdrag på en sjukvårdsförsäkring. För att en sjukvårdsförsäkring ska kunna tecknas så måste en hälsodeklaration fyllas i allra först. Om den godkänns av försäkringsbolaget så gäller din sjukvårdsförsäkring resten av ditt liv under förutsättning att premien betalas.

Innan du tecknar en sjukvårdsförsäkring

Om du vill få bästa pris på din sjukvårdsförsäkring så ska du se till att jämföra pris och innehåll hos olika försäkringsbolag innan du tecknar din försäkring.

1000länkar.com - gratis länkkatalog