Reseförsäkring – En guide till rätt val


ERV - Reseförsäkring Ska du åka på charterresa, weekendresa och max 45 dagar? Med ERVs reseförsäkring får du det som saknas i hemförsäkringen utan att bli dubbelförsäkrad. Rekommenderas! Vidare till ERV

En reseförsäkring ger dig trygghet när du åker utomlands

En reseförsäkring är väldigt bra att ha när man ska åka utomlands. Det kan nämligen kosta skjortan om man råkar ut för en olycka, sjukdom eller stöld. Man har oftast en reseförsäkring på sitt betalkort, om man betalar resan med kortet, eller inbakad i sin hemförsäkring men dessa ger bara ett mindre skydd om man skulle råka ut för någonting. Sådana reseförsäkringar brukar också vanligtvis gälla under en viss begränsad tid. Därför är det så otroligt viktigt att man tecknar en reseförsäkring via sitt försäkringsbolag så att man kan känna sig helt trygg på resan. En reseförsäkring täcker allt, som till exempel akutsjukvård, förlossningar, avbeställningsskydd och så vidare.

Om man åker till USA och råkar ut för en olycka av något slag och på det sätter hamnar på ett sjukhus ”over there” så kommer det att kosta tiotusentals kronor för den vård som behövs. Pengar som du troligtvis inte har råd med själv. Men om man har en reseförsäkring så betalas hela den summan och man slipper vara skyldig sjukhuset massor av pengar. Utan en reseförsäkring så hade stora delar av ditt liv blivit förstört och du kanske aldrig någonsin skulle bli skuldfri. En myt om vården i USA är att man kan slängas ut från sjukhuset om man inte har en gällande försäkring. Detta är absolut inte sant. Alla har rätt till vård i Amerika även om man inte kan betala. De federala myndigheterna står för många miljoner dollar som används för att finansiera vården i USA. Men det gäller inte om man kommer dit som turist och inte har en giltig och betald reseförsäkring eftersom man som utlänning inte är amerikansk medborgare och på grund därav står utanför systemet.

Åk inte utomlands utan en reseförsäkring

Man kan i och för sig åka utomlands även utan en reseförsäkring men riskerna är större än möjligheterna eftersom din hemförsäkring bara ger ett grundläggande skydd som till exempel enkel sjukhusvård. Om man till exempel råkar ut för en riktigt allvarlig olycka och behöver opereras så ligger man nog ganska risigt till och drar därmed på sig ofantligt stora kostnader som en vanlig människa omöjligt kan betala. Fördelarna med en reseförsäkring väger alltså tyngre än avigsidan med att teckna en separat reseförsäkring. Man gör därför bäst i att teckna en reseförsäkring innan avresan. Det är inte heller särskilt svårt att hitta en lämplig reseförsäkring eftersom alla försäkringsbolag erbjuder reseförsäkringar. Om man inte är helt säker på om man vill teckna en reseförsäkring så kan man alltid kontakta sin bank eller sitt försäkringsbolag om vad som gäller för just ditt bankkort eller vad som ingår i hemförsäkringen. Det kan vara så att du redan är tillräckligt försäkrad men för att vara på den säkra sidan så är en ”riktig” reseförsäkring att föredra.

ERV - Reseförsäkring

Fördelarna med en separat tecknad reseförsäkring

Fördelarna är alltså ganska många i och med att en separat reseförsäkring som du tecknar hos ditt försäkringsbolag täcker alla kostnader vid sjukdom eller olycka under din utlandsresa. Du slipper dyra kostnader vid sjukdom, du känner dig säkrare eftersom du vet att du kommer klara av kostnaderna vid en olycka och detta gör att du kan njuta fullt ut av semestern. Du kan äta och dricka som en kunglighet utan att behöva tänka på om du blir sjuk av detta eftersom du slipper oroa dig för kostnaderna. Med en reseförsäkring är du helt trygg under din utlandssemester.