Olycksfallsförsäkring – En guide till rätt val


Insplanet - Olycksfallsförsäkring Hos Insplanet kan du enkelt jämföra priser direkt från försäkringsbolagen. Allt för att du ska kunna teckna rätt olycksfallsförsäkring till ett så bra pris som möjligt. Vidare till Insplanet

En olycksfallsförsäkring ger dig hjälp när du behöver det allra mest

En olycksfallsförsäkring är en försäkring som täcker upp kostnaderna för skador och ekonomiskt bortfall som kan uppkomma vid olyckor av allehanda slag. Det är vanligt att försäkringsbolag i Sverige erbjuder en eller flera former av olycksfallsförsäkring men det är minst lika vanligt att en sådan försäkring också kan ingå i din egen hemförsäkring. Det är också vanligt förekommande att en olycksfallsförsäkring ingår som en slags bonus i den fackavgift som du betalar. En olycksfallsförsäkring brukar i de allra flesta fall innehålla ersättning för transporter, vård, medicin och andra kostnader som kan uppstå om olyckan skulle vara framme. Kort sagt; en olycksfallsförsäkring borde alla ha.

Insplanet - OlycksfallsförsäkringEn olycka händer så lätt och tyvärr så är det nog så att vi aldrig kan ana oss till att den ska komma och att vi inte heller har någon som helst möjlighet till att ens kunna ha en skugga av en chans till att kunna råda över situationen. Det går på ett ögonblick och så helt plötsligt bara: PANG, så smäller det till och olyckan är ett faktum. Det kan gå så illa att man blir mer eller mindre invalidiserad och därmed mer eller mindre oförmögen att kunna jobba. Man kan få fysiska eller psykiska men av det inträffade som gör att hela livet ställs på ända och att ingenting någonsin kan bli som förut igen. Det är i sådana situationer som det är bra och tryggt att ha en olycksfallsförsäkring som bidrar med hjälp när man som allra mest behöver det. En olycksfallsförsäkring ger dig ekonomiskt bistånd så att du kan klara av alla de likvida utgifter som uppstår i samband med att en olycka inträffar.

Vad ingår i en olycksfallsförsäkring?

Det kan skilja ganska mycket från ett försäkringsbolag till ett annat när det gäller vad som kan ingå i en olycksfallsförsäkring. Ett bra tips är således att du tar en kontakt med så många olika försäkringsbolag som det bara är möjligt för att ta reda på vad du kan tänkas få för dina pengar innan du slår till och tecknar olycksfallsförsäkring. Det vanliga är att en olycksfallsförsäkring brukar innehålla ersättning för transporter, vård och mediciner samt i vissa fall även i samband med dödsfall. Om du har ett riskfyllt jobb så kan det ibland vara så att din arbetsgivare har tecknat en kollektiv olycksfallsförsäkring för alla sina anställda men detta är något som du bör fråga din arbetsgivare om. Kostnaden för olycksfallsförsäkring brukar även den variera ganska kraftigt mellan de olika försäkringsbolagen.

Insplanet - Olycksfallsförsäkring