MC-försäkring – En guide till rätt val


Gjensidige Gjensidige erbjuder bl.a. låga självrisker samt en och samma försäkring, oavsett försäkringstagarens kön, ålder eller fabrikat på MC. Rekommenderas! Vidare till Gjensidige

Teckna en billig MC-försäkring

En MC-försäkring ska inte behöva kosta onödigt mycket, även om det är en så kallad helförsäkring. Det finns ju så mycket annat i livet som man istället skulle kunna lägga sina surt förvärvade slantar på istället för att sitta och betala på en MC-försäkring som kostar skjortan och många gånger betydligt mer än så. Se därför till att teckna en så billig försäkring som möjligt på din hoj så kanske du har råd att göra den där efterlängtade motorcykelsemestern istället.

Att ha en heltäckande MC-försäkring är minst lika viktigt och naturligt som att ha en lika omfattande bilförsäkring. I båda fallen så handlar det ju om fordon som rör sig ute i tät trafik med alla de risker och faror som det innebär. Mycket kan hända när man rullar fram på gator och vägar och detta helt oberoende av om man har två eller fyra hjul under limpan eller sätet där man sitter. Grundregel nummer ett för var och en som har tänkt köpa en hoj är alltså att se till att teckna en billig MC-försäkring som verkligen täcker alla områden och som dessutom ger dig ett fullgott och heltäckande skydd om något skulle hända.

En bra MC-försäkring behöver inte vara särskilt dyr

Grundregel nummer två när du ska köpa en motorcykel är att du ser till att ta dig ordentligt med tid till att ringa runt till så många olika försäkringsbolag som det bara är möjligt för att fråga om priser, kostnader, förmåner samt vad deras MC-försäkringar kan tänkas innehålla för att på så sätt på ett både smart och enkelt sätt jämföra vad de har att erbjuda. Det allra dummaste som du över huvudtaget skulle kunna göra är att bara hugga första bästa MC-försäkring utan att ha kollat runt för att se om du inte kan få en lika fullvärdig och minst lika förmånlig MC-försäkring hos ett annat försäkringsbolag. En bra MC-försäkring behöver alltså inte med nödvändighet vara speciellt dyr. Här finns det fina pengar att tjäna för den som har ögon och öron med sig.

Har du en motorcykel så måste du ha en MC-försäkring

Enligt lag så måste din motorcykel vara försäkrad. En MC-försäkring brukar vanligtvis vara uppdelad i tre separata områden, trafikförsäkring, halv- och helförsäkring. Alla fordon måste enligt lagboken ha en trafikförsäkring som skyddar vid till exempel trafikolyckor och sedan är det upp till dig som ägare av fordonet att bestämma om du även vill ha en halvförsäkring eller helförsäkring utöver den lagstadgade trafikförsäkringen.