Hundförsäkring – En guide till rätt val


Folksam - Hundförsäkring Folksam har lång erfarenhet av att försäkra hundar, Folksam vet vad man prioriterar som hundägare. Med Folksams försäkring behöver du inte ligga ute med pengar i onödan hos veterinären. Vidare till Folksam

Teckna en hundförsäkring för din vän

En hundförsäkring eller kattförsäkring är lika viktig att ha som en barnförsäkring eller olycksfallsförsäkring. Du kommer nämligen inte att vilja stå med skägget i brevlådan – bokstavligt talat – den dag som olyckan är framme och din vän behöver veterinärvård. Skillnaden i kostnad för ett besök hos djurdoktorn för en hund som är försäkrad och en som inte är det kan vara så stor som flera tiotusentals kronor. En hundförsäkring ger din jycke skydd och du kommer själv att kunna spara massor av tusenlappar.

”Får man ta hunden med sig in i himlen”, sjunger Hasse Kvinnaböske Andersson i sin berömda sång Änglahund. Det brukar ofta sägas att hunden är människans bästa vän och det är nog utan minsta tvekan ett påstående som är helt sant. En hund brukar ganska snabbt bli en fullvärdig familjemedlem och sorgen och saknaden efter en fyrfota kompis som har gått bort är outsägligt smärtsam och jobbig.

Med en hundförsäkring slipper du dyra veterinärkostnader

Om din hund skulle bli sjuk eller om den skulle råka ut för en allvarlig olycka så blir det genast hur dyrt som helst om du behöver plocka med dig hunden till veterinären och inte har en hundförsäkring. Det räcker med en vanlig enkel undersökning hos djurdoktorn för att tusenlapparna ska börja ticka iväg. Utan en hundförsäkring så kommer du snabbt att tvingas betala uppåt tjugotusen kronor och i många fall betydligt mer än så. Men med en hundförsäkring så behöver du bara punga ut med en självrisk på kanske 1 500 kronor som allra mest.

Folksam - Hundförsäkring