Hästförsäkring – En guide till rätt val

En hästförsäkring är bra att ha om olyckan skulle vara framme

Hästar har i flera tusen års tid varit en viktig del av människans liv. En häst är ofta en väldigt kär vän för sin ägare och därför är en hästförsäkring en självklarhet om olyckan skulle vara framme.

Det är mycket jobb med hästar vilket också innebär mycket ansvar. En del av det ansvaret är att till exempel ta hand om hästen när den behöver veterinärvård så att hästen får det så bra som möjligt. Du kommer aldrig att kunna betala de rent ut sagt skyhöga veterinärkostnaderna själv så en hästförsäkring som täcker alla eventuella kostnader är därför lika nödvändig som en barnförsäkring.

Flera olika typer av hästförsäkring

Vad kostar en hästförsäkring? Ja, det beror helt och hållet på vad det är för typ av häst du har. Det finns nämligen väldigt många olika slags hästförsäkringar. En hopphäst kan ju skadas rejält om den hoppar fel över ett hinder, medan en dressyrhäst eller ”hobbyhäst” kanske inte möter lika stora risker. Samma sak gäller ridskolehästar. Med tanke på de olika riskerna som en häst kan utsättas för under sitt liv så kan en hästförsäkring betinga lite olika priser. Kolla med ditt försäkringsbolag vad en hästförsäkring kan kosta att teckna.