Recension Beru låssystem

0

En bil kan liknas lite vid ett hus. Utrymmet inne i bilen behöver vara väl skyddat från personer med onda avsikter. Bilen används inte hela tiden.I själva verket, använder upptagna människor bilar för mycket korta stunder eftersom det mesta av deras tid spenderas på arbetsplatsen. För en bil skall anses säkra, måste installerat lås fungera.

Berus låssystem är kompatibla med ett brett utbud av bilar. Oavsett om du har en gammal eller nyare bilmodell, överväg gärna dessa låssystem. Nya bilmodeller kommer med moderna låssystem. Beru arbetar dock med varje bilmodell på marknaden. Ovanpå detta, är det lätt att använda. När du har problem med ditt lås bör Berus låssystem vara bland de första ersättningslåsen att tänka på. För en gammal bil, eller om du köpt en begagnad bil kan Berus låssystem fortfarande vara till nytta för dig. Detta kommer dock att innebära att du måste ta bort ditt gamla och förmodligen föråldrade låssystem helt. Det betyder att det uppstår kostnader. Många väljer bort detta alternativ eftersom det är dyrt. Men det finns vissa fördelar. När det nya systemet installerats, kommer du uppleva en ny känsla av säkerhet. Du behöver inte längre låsa alla dörrar manuellt. Alla dörrar låses när förardörren är låst.

Ditt låssystem är användarvänligt för enkelhetens skull. Med ett tryck på en knapp på fjärrkontrollen, låser du alla dina dörrar.

Det kan vara svårt att upptäcka var ett fel sitter i låssystem. När du installerar Berus låssystem, är risken för misslyckande minimal. Det beror på att hållbarhet är en funktion som kommer med detta system. Om du misstänker ett fel, anlita en mekaniker. Om mekanikern råder dig att byta ut ditt låssystem, vet du vilket låssystem du skall välja.

Köp bildelar på www.TopReservDELAR.se

Glöm inte att försäkra fritidshuset

0

Att man bör ha en hemförsäkring eller villaförsäkring håller nog de flesta med om. Det finns så mycket som kan hända och en sådan försäkring täcker också in väldigt många olika saker som kan hända dig, din familj och din bostad. Det man inte får glömma är att fritidshuset / sommarstugan behöver en egen försäkring.

Har du ett fritidshus är det nästan alltid en bra idé att skaffa en försäkring för detta. Det finns ganska mycket som kan hända, speciellt med tanke på att man normalt lämnar stället obevakat stora delar av året. Även om man tar sig tid att åka dit med jämna mellanrum finns det gott om tid för olyckor att inträffa eller annat som kan bli kostsamt.

Ett fritidshus / sommarstuga kan råka ut för allt från inbrott eller skadegörelse till brand och vattenskador. Det kan även tänkas att skador uppstår på grund av naturen, t ex översvämningar, träd som faller, stormskador etc. Vilda djur kan även tänkas göra skada om man har otur.

Med en fritidshusförsäkring får man ungefär samma skydd som när man har en villaförsäkring. Skillnaden är att några saker inte ingår (vilket är sådant som vanligen finns i en hemförsäkring som skyddar dig som person, t ex överfallsförsäkring) och några andra saker är tillagda som inte finns i vanliga fall. Det som läggs till är sådant som speciellt rör en sommarstuga men exakt vad kan skilja mellan försäkringsbolag.

Förutom att stugan eller huset är skyddat gäller försäkringen även för andra byggnader på tomten som båthus, gästhus och liknande. Även själva tomten eller eventuell trädgård räknas in i skyddet och även staket eller brygga. Saker som du förvarar i ditt fritidshus – allt från möbler till verktyg till övrig lös egendom är också försäkrade så att du kan få pengar ifall något händer.

Det är smart att vara försäkrad

En del kanske tycker att det inte är värt pengarna att försäkra sin fritidsbostad eller så glömmer de helt enkelt bort att man kan eller bör göra det. Det är dock en bra idé att skaffa en försäkring speciellt för sommarstugan. Den är mer utsatt än man kan tro.

Eftersom man ofta inte är där stora delar av året är den ett lätt mål för tjuvar. Ofta kan de ostört bryta sig in och sno med sig allt av värde. Speciellt ifall din sommarstuga ligger lite för sig själv. Byggnader som ligger lite ensligt är även lätta mål även för ligister som gillar att ha sönder saker bara för att det är skoj. Det är inte ovanligt med vattenskador på grund av frusna rör och liknande och eftersom man inte är där och tittar till huset tillräckligt ofta blir det då stående under långa perioder.

Ifall du har hyrt eller lånat något och förvarar det vid fritidshuset täcker försäkringen även in om dessa saker blir stulna eller förstörda, vilket är trevligt. Sådant som inte ingår i en försäkring av det här slaget är exempelvis båtar och andra motorfordon eller pengar och värdehandlingar.

En bilförsäkring består av flera olika delar

0

Du måste ha din bil försäkrad för att få köra omkring med den i trafiken. Detta är vad Svea Rikes Lag säger och har bestämt. En bilförsäkring består för övrigt av flera olika delar. Dels en trafikförsäkring som alla måste ha. Sedan finns det helförsäkring och även något som kallas för halvförsäkring.

Försäkringar är ett ”nödvändigt ont”

0

Många av oss ser tyvärr enbart det här med försäkringar som något ont och onödigt som bara kostar en hel massa pengar, pengar som man utan minsta tvivel hade kunnat använda till något annat och mycket roligare än att hålla på och betala för försäkringar som man ändå inte har någon nytta av. Låt oss bara konstatera att det är fel att tänka så. Försäkringar är tvärtom ett ”nödvändigt ont” som man faktiskt har väldigt stor nytta av.

Det här med trafikförsäkring

0

Har du ”blivit med” bil och med andra ord gått och skaffat dig en bil så måste du enligt lag ha den försäkrad för att få köra med den i trafik. Du måste minst teckna en trafikförsäkring på den för att få ratta omkring i trafiken med din bil. En trafikförsäkring täcker kostnaderna som uppstår om du skulle råka krocka.

Din kisse behöver en kattförsäkring

0

En katt sägs ofta ha nio liv, i vart fall enligt det vida berömda talesättet. Men huruvida detta är sant eller inte låter vi vara osagt. Vad som däremot är helt sant och riktigt är att din kisse behöver en kattförsäkring som täcker alla kostnader hos veterinär om olyckan skulle vara framme. En katt som inte är försäkrad är helt utlämnad och du kommer själv att få stå för alla kostnader som uppstår.

Hundägare: Glöm inte att teckna en hundförsäkring

0

En liten hundvalp betyder ofta glädje och att en ny liten familjemedlem har anlänt till familjen. Men att bli hundägare innebär inte bara gullegull och glädje tillsammans med sin nya fyrbenta kompis, det handlar givetvis även om att ett stort ansvar läggs på dina axlar. Om din kompis blir sjuk så måste du besöka veterinären och det blir jättedyrt utan en hundförsäkring som täcker alla kostnader. Glöm därför inte att teckna en hundförsäkring.

En reseförsäkring kan faktiskt rädda din semester

0

Res aldrig iväg någonstans utan att vara rätt försäkrad. I de allra flesta typer av hemförsäkring som försäkringsbolagen brukar marknadsföra sp brukar det ingå någon typ av reseförsäkring. En sådan försäkring kan faktiskt vara skillnaden mellan liv och död på din semester. En reseförsäkring kan på många sätt och vis vara det som räddar hela er semester utomlands.

Se till att skydda dig mot inbrott och skadegörelse med en hemförsäkring

0

Många begår det helt onödiga misstaget att helt och hållet strunta i att teckna en hemförsäkring för sig och sitt lösöre. Det är ett misstag som faktiskt kan kosta mer än det smakar med tanke på att du står helt hjälplös om tjuven skulle vara framme eller om det skulle börja brinna där hemma hos dig eller om det skulle uppstå någon form av vattenskada eller någon annan typ av skadegörelse skulle inträffa därhemma hos dig.

En reseförsäkring är alltid bra att ha om man ska åka utomlands

0

Om du skulle befinna dig på semester eller i jobbet utomlands och råka bli sjuk där så betyder det i klartext att du befinner dig väldigt långt bort från avnlig svensk sjukvård och den trygghet som det kan innebära att ha sådan service nära till hands. Skulle du till exempel råka bli sjuk under resa i USA så bör du veta att det är riktigt svindyrt att bli sjuk i Amerika. I ett sådant läge är det näst intill ovärderligt att ha en reseförsäkring som täcker alla sådana kostnader.

Tillbaka till toppen Copyright © 2012 - Forsakringsinfo24.se